Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

ÇATI USTASI | 0216 498 89 81 | ÇATI İZOLASYON | ÇATI TAMİRİ

Gerek çatı ustası gerek ekipmanları ile çatı tamirininizi en doğru , güvenilir ve hızla yapmaktadır. Bize 0216 498 89 81 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.


ÇATI TERAS İZOLASYONU

Posted by Çatı Merdiveni on December 17 2018, 13:14pm

ÇATI TERAS İZOLASYONU

Teras çatılar bazen üzeri kapatılarak bazen de açık bırakılarak kullanılmaktadır. Açık bırakıldığı zaman güneşin ve yağışların etkisine, kapalı olduğu zaman da yüke ve buzlanma etkisine maruz kalan bina kısımlarıdır. Bu sebeple nasıl kullanılırsa kullanılsın teras çatılarda iyi bir yalıtım uygulanması gerekir.

Çatı teras izolasyonu binayı ısı kaybı ve tahribattan korurlar. Binanın ömrünü uzatarak gereksiz masrafın önüne geçerler. Ayrıca su sızıntısını önleyerek binaların zarar görmesine ve rutubetlenmesine engel olurlar. Çatı teras izolasyonu yapılırken ısı kaybının önüne geçen, yüke dayanıklı, yangından etkilenmeyen ve su izolasyonu da sağlayan özelliklerde bir malzemenin kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Çatı teras izolasyonu bulunmayan yapılarda ciddi ısı ve binaların hasar görmesi sonucu değer kayıpları yaşanmaktadır. İhmal edilmesi halinde tamir masrafları ciddi yekünler tutmakta ve bina sahiplerine maddi külfetler yaratmaktadır. Bu sorunları yaşamamak için çatı teras izolasyonu uygulaması gecikmeden yapılmalı ve binalar korumaya alınmalıdır.

Çatı teras izolasyonu yapılırken en altta kalacak kısımdan başlamak üzere sırası ile;

  • Betonarme tabakası
  • Eğim uygulaması
  • Buhar dengeleyici ve kesici tabaka
  • Çatı teras yalıtım levhası
  • Su yalıtım tabakası
  • Ayırıcı keçe tabakası
  • Çakıl katman

Olarak uygulama yapılır.


Çatı teras izolasyonu uygulamalarında en kaliteli malzemeyi en iyi işçilikle buluşturan firmamızın uygulamaları hakkında bilgi alabilirsiniz. Kusursuz ve sorunsuz çatılar yapmak bizim işimiz. Gelişen teknoloji ve çeşitlenen ürünleri yakından takip ederek hizmet olarak sunuyoruz. Yapmanız gereken tek şey beklentinizin ne olduğunu söylemek. Gerisi bizim işimiz.Çatı teras izolasyonu yapılırken suyun buharlaşma durumu dikkate alınarak yoğuşma kontrolü yapılmalıdır. Su yalıtımının kusursuz olması için su yalıtım katmanının birleşme yerlerinin dikkatli bir şekilde yapıştırılması gereklidir. Su birikmesinin önüne geçmek ve su tahliyesini kolaylaştırmak için beton tabakanın üstüne uygun eğimde bir tabaka daha yapılması ve yeterli sayıda su gideri oluşturulması şarttır. Diğer katmanların da beklenen yalıtımı sağlayacak ve profesyonel bir şekilde uygulanması halinde çatı teras izolasyonu yıllarca kendisinden beklenen işlevi yerine getirmeye devam edecektir.

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts